Vallilanlaakso

Helsingin kaupungin Rakennusviraston tilaaman tehtävän tavoitteena on ehkäistä Kumpulanpuron aiheuttamat kaupunkitulvat Vallilan siirtolapuutarhassa. Ongelma ratkaistaan Helsingin kaupungin hulevesistrategian mukaisesti rakentamalla Vallilanlaakson puistoon viivytys- ja suodatus-altaat, mitkä myös parantavat Vanhankaupungin lahteen valuvan veden laatua.

Vallilanlaakson puiston ja Kumpulanpuron hulevesien suunnittelu

Helsingin kaupungin Rakennusviraston tilaaman tehtävän tavoitteena on ehkäistä Kumpulanpuron aiheuttamat kaupunkitulvat Vallilan siirtolapuutarhassa. Ongelma ratkaistaan Helsingin kaupungin hulevesistrategian mukaisesti rakentamalla Vallilanlaakson puistoon viivytys- ja suodatus-altaat, mitkä myös parantavat Vanhankaupungin lahteen valuvan veden laatua.

Vuosina 2012-2014 laadittu suunnitelma sisälsi Vallilanlaakson puisto-suunnitelman ja puiston rakennussuunnitelman lisäksi Kumpulanpuron valuma-aluelaskelman, Kumpulanpuron hydraulisen mallinnuksen Vallilanlaakson alueella sekä virtuaalimallin, josta käyvät ilmi tulvatilanteet kahden, viiden, kahdenkymmenen ja viidenkymmenen vuoden mitoitussateilla. Geoteknisesti Vallilanlaakso on haastava suunnittelukohde.Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Tarkastele 3d web-mallia

Voit käynnistää 3d demon painikkeesta.

3d demo

Powered by professional tools and services